Om Design5mm


Design5mm bildades 2005, av Gunilla & Anders Vardam, och vänder sig till både privat- och offentlig miljö. Vi har arbetat med många stora projekt som NationalMuseet i Köpenhamn och inrett Ski Lodge 65 rum i Tänndalen

till privatpersoner som köper någon inredningsdetalj

eller absorbenter för att skapa bra hemmiljö.


Design5mm fick sitt namn efter det mellanrum som är 5mm mellan väggabsorbenterna som vi alltid hade när vi skapade design i början. Mellanrummet lyfter fram designen och skapar även bättre absorbtion av oönskat ljud.

Se artikel från Österlenmagasinet november 2022

Se artikel från Ystads Allehanda januari 2023

Nytt ljuddämpande material - Kork


Fr o m 1 januari 2023 är Design5mm agenter för Norden

gällande korkdesign som har mycket bra akustiska och

termiska egenskaper.


Design5mm marknadsför och säljer väggabsorbenter i form av korkplattor i olika storlekar samt korkplattor till golv. 


Det känns mycket naturligt att lägga till kork bland våra tidigare material som är 100% ullfilt och mijlövänlig polyesterfilt. 


Kork är en fantastisk naturprodukt. Barken på korkeken har

en unik bikake struktur som består av små celler fyllda helt

med luft. Korkens egenskaper härrör naturligt från strukturen och kemiska sammansättningen hos de extremt starka och flexibla membranen, som dessutom är vattentäta och lufttäta. Varje kubikcentimeter av korkens struktur innehåller mellan 30 och 40 miljoner celler.


“Design5mm har en mycket bra känsla för vad som passar in i olika miljöer, hur mycket som behövs och var absorbenterna ska placeras.

Design5mm har även gjort de otroligt populära utemöblerna i småbåtshamnen”


Ystads Kommun

“I Statshuset Kristallen monterades tapet i ullfilt från Design5mm, för att skapa bra ljudmiljö. Vi fick en varm skön känsla i rummen och en mycket bra akstik..

Enkelt, stilrent och effektivt!”


Kiruna Kommun

“Design5mm fick i uppdrag att skapa bra ljudmiljö med lekfull design i 11 rum på museet. Det blev otoligt bra och vi har sedan anlitat dem igen, vid två tillfällen, för hjälp med andra rum. Vi är mycket nöjda!”


NationalMuseet

i Köpenhamn